Hoe verloopt een intake bij Esther Zorgt Voor U? 

Zodra we de zorgvraag binnenkrijgen inventariseren/bespreken wij de specifieke zorgvraag eerst en direct met de persoon waarvan wij de zorgvraag binnenkrijgen. Wanneer wij ruimte hebben in onze wijkroutes om de zorgvraag eventueel aan te nemen, vragen wij direct alle gegevens op zoals een overdracht van het ziekenhuis/revalidatiecentrum, episodelijst, medisch journaal van de potentiële nieuwe cliënt(e) om een zo’n goed mogelijk beeld te krijgen. Hierna leggen wij contact met de cliënt(e) zelf voor het maken van een vrijblijvende afspraak voor een huisbezoek en bovendien verzoeken wij tevens of hier een familielid, dan wel een ander contactpersoon bij dit gesprek aanwezig kan zijn. Tijdens een intakegesprek van ongeveer anderhalf tot twee uur leggen wij de voorwaarden van de zorg uit, en hoe deze van start zal gaan. Ook bespreken wij de eventuele wensen van de cliënt(e) en familie. 

Indien de cliënt(e) akkoord gaat met alle voorwaarden en welke onder meer zijn terug te vinden in onze standaard zorgovereenkomst en die wij bovendien nog eens ‘punt voor punt’ bespreken met de cliënt(e), bieden wij deze ter ondertekening aan en kan de zorg bij de cliënt(e) na ondertekening van de zorgovereenkomst direct worden ingepland en opgestart. Hierna schakelen wij vervolgens direct de onafhankelijk HBO-5 wijkverpleegkundige in door middel van een uitvoerige en schriftelijke briefing. Deze wordt voorzien van de al eerder benoemde documenten als een overdracht van het ziekenhuis/revalidatiecentrum, episodelijst, medisch journaal, etc., etc. De wijkverpleegkundige maakt een afspraak met de potentiële nieuwe cliënt(e) voor een huisbezoek, telefoongesprek en/of videogesprek met de cliënt(e). Waarna deze vervolgens aan de slag gaat met het opstellen van een zorgleefplan en het invullen van het aanvraagformulier voor de aanvraag van ongecontracteerde wijkverpleging bij de desbetreffende zorgverzekeraar. 

 

Wilt u meer informatie over Esther Zorgt voor U, of heeft u een familielid/kennis etc.,  die zorg nodig heeft? U mag ons natuurljk altijd vrijblijvend bellen, verder kunt u ook gebruik maken van ons contactformulier.